2020 m. spalio 3 d., šeštadienis

Linčo teismas pagal Lukašenkos modelį – teisėją Algimantą Valantiną

 

                        Apeliacinio teismo pirmininkas Algimantas Valantinas - antras iš dešinės

Ugnė Kryžiutė

Lietuvos oficiozai ir jiems pataikaujanti žiniasklaida lieja ašaras dėl Minsko kruvinų represijų ir areštuotų demonstrantų skaičiaus. Verčiau į save pažiūrėtų. Mažai kas žino, kad pagal represijų mastelį esame Europos Sąjungos čempionai – totalitarinės valstybės kalėjimuose kasmet pūdoma daugiau kaip 8000 Lietuvos piliečių,  kuriuos ten pasiunčia „nepriklausoma“ trijų pakopų teismų sistema. Norėčiau pamatyti, ką išdirbinėtų ir kokį brutalą pademonstruotų  lietuviškasis OMON‘as, jei pagal minskiečių pavyzdį  į gatves protestuodami išeitų tūkstančiai vilniečių.

Gaila, bet priešingai nei baltarusiai mūsų tautiečiai taip įbauginti ir demoralizuoti, kad dabar  jų į gatves  ir su pagaliu neišvarysi. 2009-ųjų sausį Seimo prieigose susirinkusi žmonių minia protestavo,  taiki akcija peraugo į riaušes. Visai kaip ir Minske, vilniečių minia tada buvo išvaikyta kariškiams šaltakraujiškai mušant žmones lazdomis, šaudant į demonstrantus guminėmis kulkomis ir ašarinėmis dujomis,  areštuoti 151 ir sužeisti 34 riaušių dalyviai. Policija kartu su nupirkta žiniasklaida protesto dalyvius išvadino provokatoriais ir neblaiviais chuliganais. Paskui vyko  riaušininkų parodomieji baudžiamieji teismai.

Tai buvo, ko gero, paskutinis rimtas organizuotas piliečių pasipriešinimas lietuviškosios diktatūros savivalei. Po šių žvėriškumų  teisminė valdžia, būdama sunkių nusikaltėlių paklusni tarnaitė, dar kartą įsitikino, kad gali elgtis nevaržomai.

2020.08.12 dieną  JAV internetiniame laikraštyje „Bičiulystė“ Vytautas Daujotis aprašo klasikinį atvejį. Teismo sprendimu į laisvę paleistas septyniolikmetis Jurbarko politikės sūnus, kėsinęsis išprievartauti ir žiauriai sužalojęs merginą. Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Algimantas Valantinas  šį įvykį apibūdina kaip tiesos ir teisingumo triumfo žygį: „Tiesa ir teisingumas žengia koja kojon su neatskiriama teisinės valstybės dalimi – teismais. Nepriklausoma teismų sistema – esminis žmogaus teisių garantas“.

Čia tai bent - „tiesa ir teisingumas“ žengia koja kojon su „žmogaus teisių garantu“ teisėju A.Valantinu!  Prievartaujama ir žiauriai sužalota mergina - teisingumo triumfas?! Vertinant logiškai, teisėjo Valantino „žmogaus teisių garantas“ žengia koja kojon su tolesniu žmogaus teisių suvaržymu ir totalitarizmo įtvirtinimu.

Nėra paslaptis, kad taip vadinama valstybė valstybėje, su A. Valantinu susijusi totalitarinė klika praktikoje taiko ir  slaptąsias žmogaus smegenų plovimo technologijas. O ši neteisėta veika pavojinga mūsų piliečiams. Pilietiškai nusiteikę žmonės metami iš namų gatvėn arba laikomi už grotų tol, kol prisipažįsta padarę  tai, ko nedarė.  Žmonių gniuždymui pasitelkiami papirkti teismo ekspertai, psichiatrai ir psichologai. Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas be jokių skrupulų naudojamas kaip masinio vaikų grobimo ir jų suprekinimo įrankis. Prokuratūros ir teismų sprendimai be paliovos štampuojami tam, kad tūlas pilietis patikėtų tuo, kuo jis nepagrįstai apkaltintas.

Žmogaus teisių aktyvistas Zigmantas Šegžda  pašventė dvi dešimtis gyvenimo metų analizuodamas anglų kalba parašytus mokslinius darbus – JAV ir kitų valstybių mokslininkų atradimus žmogaus „smegenų chirurgijos“ srityje. Jis teigia žinantis, kad mūsų teisėsauga ir teisėtvarka  gerai išmano, kaip veikia šiuolaikinės žmogaus smegenų plovimo technologijos.

2016.03.30 „Laisvas laikraštis“ publikavo šokiruojančio turinio dokumentą, kurį  pasirašė teisėjo A.Valantino  buvusi pavaldinė, Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Vida Bracevičienė. Iš prokuratūros skundo Vilniaus apygardos teismui turinio nesunku suvokti, kad nagrinėjamu atveju „juodosios technologijos“ taikomos tam, kad pagal Viešųjų pirkimų tarnybos prie LR Vyriausybės vadovės Sigitos Jurgelevičienės teikiamus prašymus prokuratūrai ir teismui būtų susidorota su jos mažametės dukros tėvu Z.Šegžda. Dokumente nedviprasmiškai teigiama, kad Sigita Jurgelevičienė prašė prokuratūrą paskirti žmogaus teisių aktyvistui psichiatrinę ekspertizę, t.y. neribotą laiką įkalinti buvusį meilužį psichiatrinėje ligoninėje.

Kas galėtų argumentuotai paneigti aplinkybę, kad išviešintas dokumentas nėra bičiulių buvusių prokurorų Algimanto Valantino ir Ramučio Jancevičiaus, bei Generalinės prokuratūros prokurorės  Jolitos Kančauskienės paslauga Viešųjų pirkimų tarnybos direktorei Sigitai Jurgelevičienei? Iš dokumente teikiamos argumentacijos galima nustatyti, kad sukurto teksto tikslas – pulti ir prievartauti žmogaus psichiką, radikaliai pakeisti žmogaus nuomonę, daryti slaptą poveikį teksto skaitytojo (pavyzdžiui, sprendimą priimančio teisėjo) sąmonei.

Šis dokumentas teisėjui  A. Valantinui turėtų kelti pasididžiavimą. Ir jis puikiausiai žino kodėl. Tai jis asmeniškai priėmė teismo nutartis „operacijoje“, kurios metu Z.Šegžda įbauginimo tikslu  buvo suimtas ir Lukiškių kalėjime 50 dienų kankinamas. 

Be to minėtoje „operacijoje“  dalyvavo Vilniaus rajono apylinkės teismo pirmininkė Jolanta Bagdonienė,  jos pavaduotoja teisėja Dalia Zeniauskaitė ir dabartiniai Vilniaus apygardos teismo teisėjai Saulius Jakaitis bei Renata Volodko. Regis už Z.Šegždos kankinimą, besąlygišką paklusimą „žmogaus teisių garantui“ pastarųjų dviejų teisėjų pareigos paaukštintos, o ir teisėja Jolanta Bagdonienė paskirta antrą kadenciją vadovauti Vilniaus regiono apylinkės teismui.

Žmogaus teisių aktyvistas įspėja, jog pusę išviešinto dokumento teksto sudaro akivaizdžiai prasimanyta informacija bei tendencinga tikrovę iškraipanti dezinformacija. Likusi teksto dalis – tai propagandinio, retorinio pobūdžio šmeižtas, sufabrikuotas taikant KGB smegenų plovimo slaptąsias technologijas.

Intriguoja tai, kad dokumente aiškiai išreikštas teisminę valdžią aptarnaujančio kriminalinio elemento nusivylimas: „Z.Šegždos taip ir nesugebėta įtikinti, jog jis gali ir klysti...“

Dokumento tekstą rasite čia: 

 https://laisvaslaikrastis.lt/linco-teismas-pagal-lukasenkos-modeli-teiseja-algimanta-valantina/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą