2017 m. lapkričio 20 d., pirmadienis

Teisėjas Rinaldas Adamonis apie save: Priimtas sprendimas žmonai nutraukti nėštumą.



Gyvsidabriu nuodytas teisėjas Rinaldas Adamonis:„Dėl to šeimoje priimtas sprendimas žmonai nutraukti nėštumą.“


Representatives of judicial power can terrorize the state of Lithuania in order to get rich


Publikacija laikraštyje „Laisvas laikraštis“

http://www.laisvaslaikrastis.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=5209:gyvsidabriu-nuodytas-teisejas-rinaldas-adamonis-del-to-seimoje-priimtas-sprendimas-zmonai-nutraukti-nestuma&catid=31&Itemid=101



Yra nenormalu tai, kad teisminės valdžios atstovai gali terorizuoti valstybę, turėdami tikslą nepagrįstai praturtėti. Kai „teisės tarnas“ iš godumo sudaro sandėrius su savo sąžine, teisminiam procesui taikomi teisingumo, protingumo, sąžiningumo ir teisės viršenybės standartai iš tiesų tampa beverčiai.


2015-ųjų pabaigoje Vilniaus miesto apylinkės teismui paduotas Ukmergės rajono apylinkės teismo darbuotojų, prokurorų ir advokatų ieškinys. Trisdešimt vienas asmuo siekia prisiteisti iš valstybės biudžeto beveik 7 mln. (!) eurų žalą (informacijos šaltinis: portalas aina.lt). Nuostolius jie esą patyrė dėl minėto teismo pastate rasto gyvsidabrio. Šis portalas pranešė, kad tarp ieškovų yra teisėjas Rinaldas Adamonis, prokurorai Gintas Vaičiūnas, Julius Gelumbauskas, Darius Žvirblis, Darius Krogertas, advokatai Valdas Kersnauskas, Regina Šaltinienė, Virginija Budrevičienė, Virginija Bradulskienė, Danutė Giedraitienė.


Ukmergės rajono apylinkės teisme dirbo teisėju ir dabartinis generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, tačiau jis į teismą nesikreipė. Skelbiama, kad tarp ieškovų taip pat nėra teisėjų Snieguolės Bielskienės ir Editos Zarembienės.


„Tai buvo teroristinis aktas, nukreiptas prieš grupę žmonių, teisme juk lankėsi daugybė žmonių. Daugybę metų nuodijama“, – protino teisme ieškovams atstovavęs advokatas (šaltinis: naujienų agentūra BNS).


Rezonansinė byla Nr.2-13-522/2017  buvo perduota nagrinėti Širvintų rajono apylinkės teismui. Išnagrinėjusi bylą, 2017- ųjų spalio 11-ąją šio teismo pirmininkė teisėja Irina Serafin priėmė sprendimą - Ukmergės rajono apylinkės teisme dirbusiems asmenims priteisė kur kas mažiau nei jie prašė. Pasak BNS, po 1500 eurų neturtinės žalos priteista septyniolikai  teismo darbuotojų. Jiems mokesčių mokėtojai turės atseikėti bendrą sumą - 25500 eurų. Dar dešimčiai teisininkų priteistos individualios sumos taip pat plaukte plauks iš valstybės biudžeto.


Laikinai einantis Ukmergės rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas teisėjas Rinaldas Adamonis Širvintų rajono apylinkės teismo sprendimą pavadino pasityčiojimu. Tai vienintelis teisybės teisme ieškojęs teisėjas. Teisėjas Rinaldas Adamonis dievagojosi, kad pablogėjo jo sveikata, ypač nusilpo regėjimas. „Mano visas skrandis yra sušaudytas erozijos, pastoviai vartoju vaistus (...) Greičiausiai aš parnešdavau tą gyvsidabrį namo su drabužiais. Nes kai paskutinį kartą darėme tyrimus, jos (teisėjo žmonos) organizme rado didesnį kiekį gyvsidabrio nei mano. Tyrimas darytas šiais metais privačiai Vilniuje, Grybo gatvėje. Mano žmona kartais ateidavo pas mane ir to, matyt, užteko“, -  teisėjas Rinaldas Adamonis dėstė „Vakaro žinių“ žurnalistui. Teisėjas žurnalistui atskleidė, kad dėl to šeimoje buvo priimtas sunkus sprendimas žmonai nutraukti nėštumą (citatos iš laikraščio „Vakaro žinios“, Nr. 197(5117)).


Tačiau, kaip matyti iš Širvintų rajono apylinkės teismo sprendimo, teisėja Irina Serafin turbūt nepatikėjo savo kolegos, teisėjo Rinaldo Adamonio pasiūlyta versija. Pasak teisėjos, neturtinės žalos dydį lėmė tai, kad visi medikai, kurie atliko tyrimus ir dalyvavo teismo posėdyje, apsinuodijimo gyvsidabriu nenustatė (!) (citata iš „Vakaro žinios“).


„Teismas įvertino, kad tai buvo toksiška, pavojinga medžiaga, suprantama, kad žmonės išsigando, o teismas iki šiol izoliuotas ir uždarytas. Žmonės, buvę toje patalpoje, išsigando ir jautė nerimą. Tai buvo vienas iš pagrindinių kriterijų, priteisiant neturtinės žalos dydį“, – BNS sakė sprendimą priėmusi Širvintų rajono apylinkės teismo pirmininkė teisėja Irina Serafin.
            Teksto autorius turi pagrindą manyti, kad teisėjas, nesutikdamas su byloje dalyvavusių medikų ir teisėjos Irinos Serafin išvadoms, kažin, ar gali objektyviai ir visiškai sąžiningai vertinti minėtą teismo sprendimą.


Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė jau dabar turėtų kelti klausimą Teisėjų tarybai, ar baudžiamąsias bylas nagrinėjantis teisėjas, Ukmergės rajono apylinkės teismo pirmininkas Rinaldas Adamonis apskritai gali toliau eiti teisėjo pareigas dėl savo moralinių savybių, sveikatos būklės ir dėl to, kad teisėjos Irinos Serafin sprendimą pavadino pasityčiojimu.


Svarbu žinoti ir tai, kad, vadovaudamasis Teisėjų etikos kodekse įtvirtintu padorumo principu, kiekvienas teisėjas be jokių išlygų privalo laikytis šių taisyklių -  nereikšti niekam paniekos, nemenkinti kitų bendradarbių (teisėjų) darbo, susilaikyti nuo viešų pasisakymų apie kitų teisėjų nagrinėjamas bylas arba kitaip savo elgesiu nežeminti teisėjo ir teismų vardą.


O kaip jūs jaustumėtės žinodami, kad jūsų byloje teisingumą vykdo teisėjas, šeimoje priėmęs  drastišką sprendimą nutraukti nėštumą savo žmonai?!





Bronius Pogrindis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą